Working with nature, not against it

Bij Solid Gear zoeken we naar innovatieve technologieën en materialen om ons te helpen schoenen te maken die niet alleen veilig, lichtgewicht en duurzaam zijn. Een vervanging voor op petroleum gebaseerde EVA is BLOOM met unieke eigenschappen levert het hoge prestaties en verminderen onze ecologische voetafdruk. BLOOM, ontwikkeld door Algix, transformeert giftige algen in een gemengd EVA-schuim dat we vervolgens vormen tot comfortabele, duurzame tussenzolen. Het proces dat nodig is om elk paar te creëren, resulteert in 38 liter giftig water dat wordt gezuiverd van algen en wordt teruggebracht naar de habitat, en meer dan 24 kubieke meter nieuw gereinigde lucht.

SOLID GEAR EN BLOOM

Grote hoeveelheden CO2, een opwarmend klimaat en watervervuiling veroorzaken algenbloei die een negatieve invloed heeft op het milieu en de samenleving, en schade toebrengt aan kustlijnen, kustgemeenschappen en het zeeleven. Zo'n vijftien jaar geleden werd ontdekt dat eiwitrijke algenbiomassa, wanneer ze onder aanzienlijke hitte en druk werden geplaatst, een plastificeringsproces onderging. Duurzaamheidsbewuste ingenieurs en ontwerpers ontdekten dat je giftige algenbloei kunt tegengaan en sommige effecten van watervervuiling ongedaan kunt maken door de algen om te zetten in een milieuvriendelijk productiemateriaal met eigenschappen die het perfect maken voor gebruik in ons assortiment schoenen.

WHAT IS BLOOM?

BLOOM-algenmaterialen, geïdentificeerd en geoogst uit milieuherstel- en beschermingsprojecten, stellen ontwerpers in staat om milieubewuste producten te innoveren met meetbare effecten. Het BLOOM-proces maakt gebruik van extrusie om algenbiomassa te combineren met basispolymeren om harspellets te maken - duurzame ingrediënten die vervolgens worden gemengd met niet-biologisch afbreekbare materialen. Het resultaat is een flexibel schuim, high-rebound materiaal. Perfect voor lichtgewicht, duurzame, zacht dempende tussenzolen die hoge prestaties bieden en het vrijkomen van gevangen koolstof voorkomen. BLOOM algen-blended EVA biedt veel mogelijkheden voor duurzaam, innovatief, lichtgewicht schoeisel om onze duurzaamheidsbewuste consumenten te helpen samen met ons te werken aan een gezond mondiaal ecosysteem.

Solid Gear logotype