Technologie

We gebruiken moderne high-tech technologieën om veiligheidsschoenen te maken die licht en comfortabel zijn. State-of-the-art materialen en de nieuwste technische vezels maken het mogelijk om over te stappen van de traditionele zware veiligheidsschoenen naar de lichtgewicht atletische veiligheidsschoenen.

BLOOM

Algix lanceerde 's werelds eerste algen-gemengde EVA in de schoenenindustrie als een duurzaam ingrediënt in flexibel schuim voor toepassingen met een hoge terugvering, zoals schoenen, sportproducten en accessoires. De algen absorberen vervuiling in het water en laten een oogstbare slijm achter die vervolgens wordt verwerkt om klaar te zijn om te worden gemengd met EVA.

Ontdek BLOOM

BOA® Fit System

Met zijn fijn instelbare draaisluiting en supersterke lichte veter biedt het BOA® Fit System een ongeëvenaard precieze pasvorm en unieke prestaties in de zwaarste omstandigheden.

CORDURA®

CORDURA® is een zeer duurzame en slijtvaste stof met een effectieve eigenschap die voeten laten ademen.

ETPU

De terugvering van ETPU is het resultaat van de transformatie door verhitting van zeer kleine TPU-pellets. Deze microdeeltjes blazen, na hitte en hoge druk te hebben ondergaan, op en expanderen tot kleine bonen, elk met een luchtzakkern. De op deeltjes gebaseerde schuimen die het resultaat zijn, kunnen vervolgens in de perfecte vorm worden gegoten door middel van injectiegereedschap, vormmachines en een stoomproces.

Ontdek ETPU

FLEX SYSTEM

Het FLEX SYSTEM is ontworpen om samen te werken met de biomechanische eigenschappen van jouw voeten. Het FLEX SYSTEM ondersteunt jouw natuurlijke bewegingen en zorgt voor stabiliteit en ondersteuning. Het FLEX SYSTEEM verdeelt de druk naar de ergonomische zones en helpt de voet effectief te buigen.

GORE-TEX®

GORE-TEX® is een dun, geperforeerd membraan. De poriën zijn 20.000 keer kleiner dan waterdruppels, maar 700 keer groter dan watermoleculen. Dit betekent dat waterdamp door het membraan naar buiten kan gaan, maar de waterdruppels niet naar binnen. GORE-TEX® is 100% waterdicht en heeft een zeer effectieve eigenschap waardoor voeten kunnen ademen.

Leather Working Group

Leather Working Group is een internationale ledenorganisatie zonder winstoogmerk en verantwoordelijk voor 's werelds grootste leerduurzaamheidsprogramma. LWG streeft ernaar de milieu-impact van de leerindustrie te verbeteren door leerfabrikanten te beoordelen en te certificeren.

MATRYX®

MATRYX® is het textieldeel waaruit de schoen bestaat. Samengesteld uit synthetische garens met hoge sterktegraad (polyamide of polyester) gecoat met polyurethaan en technische garens (aramidevezel, koolstof, monofilament enz.) verdeeld in één stuk per zone, MATRYX® en de verschillende reeksen bieden een kaart die is aangepast aan de behoeften en vereisten van elke sport. Deze gepatenteerde technologie maakt het mogelijk om het aantal componenten met ongeveer 50% te verminderen en de montage van patroondelen zoveel mogelijk te vermijden.

StarKnit

SOLID GEAR StarKnit is een bovenwerk dat gemaakt is als één massief stuk. Polyester garen wordt samengebreid in een nauwkeurig en gedetailleerd proces en dit levert een vederlicht, handschoenachtige pasvorm zonder naden op. Omdat de dikte over het bovenwerk kan variëren, wordt de StarKnit een slimme constructie genoemd. Het breisel is aangepast afhankelijk van de functie die het moet vervullen, omdat het dikker is op plekken waar je meer bescherming wilt en lichter waar je een hogere ademend vermogen en flexibiliteit nodig hebt.

Vibram®

Vibram® is een extra duurzame en robuuste zool die is ontworpen om een extreem sterke grip te bieden op oneffen oppervlakken. Vibram®-buitenzolen zijn verkrijgbaar in zowel rubber als TPU, waarbij de rubberen buitenzool hittebestendig is en temperaturen tot 300°C kan weerstaan.

Regelgeving veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen moeten voldoen aan de eisen van de Europese richtlijnen met betrekking tot persoonlijke beschermingsmiddelen. De volgende veiligheidsklasselabels zijn beschikbaar voor producten die zijn gefabriceerd onder de bovenstaande richtlijnen en volgens de Europese normen CE EN 20345: 2011.